پیش‌بینی قیمت دلار پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ پیش‌‌بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۴ آغاز فروش اقساطی خودرو KMC SR ۳ کرمان موتور از شنبه + جدول فروش (۱۹ مهر ۱۴۰۴) وام عجیب یک کارمند بانک با بازپرداخت بیش از نیم قرن + عکس قیمت امروز خودرو داخلی و خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | بازار خودرو بلاتکلیف ماند گل تازه زعفران در خراسان رضوی امروز چقدر قیمت دارد؟ (۱۶ مهر ۱۴۰۴)‌ پیش‌بینی بانک آمریکایی از قیمت عجیب طلا در سال آینده میلادی مدیرعامل شرکت توزیع برق تهران: مشترکان پرمصرف منتظر قبض‌های میلیونی باشند تغییر جهت بورس در آخرین روز کاری هفته | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۴) راهنمای جامع خرید انواع تسمه نقاله شکاف عرضه‌وتقاضای نقره ۵ساله شد | اصلاح قیمت نقره در راه است؟ علت گران‌شدن میوه چیست؟ | رئیس اتحادیه: مقصر میوه‌فروش نیست سهمیه سوخت وسایل نقلیه فرسوده تغییر می‌کند فروش فوری سایپا از روز (یکشنبه ۲۰ مهر ۱۴۰۴) آغاز می‌شود + بخشنامه دلار در یک‌قدمی ۱۱۴ هزار تومانی شدن (۱۶ مهر ۱۴۰۴) حذف ۴ صفر تأثیری بر تورم یا رشد اقتصادی ندارد بازی مافیا - شهروند در بازار کالا‌های اساسی نرخ جدید بنگاه‌های املاک مشخص شد | تعرفه ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول چقدر است؟ قرعه‌کشی ایران‌خودرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) + لینک پخش زنده واریز بیش از ۴ هزار و ۲۷۲ میلیارد تومان به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی دینار عراق در بازار آزاد مشهد گران شد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ارز ترجیحی؛ زمینه ساز  رانت و  فساد  مخارج مالیات بر ارزش افزوده در خراسان رضوی | از درآمد پایدار شهرداری تا سلامت و ترمیم حقوق بازنشستگان قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۴) | اختلاف ۲۰ هزار تومانی قیمت سیب‌زمینی در تره‌بار و سطح شهر طلا در مشهد دوباره در مدار صعود قرار گرفت | ورود دوباره طلا به کانال ۱۱ میلیونی (۱۶ مهر ۱۴۰۴) ۱۰ مقصد اصلی زعفران صادراتی ایران کدام‌اند؟ | زعفران‌های صادرشده به چین تقلبی بودند؟ سکه پیش‌فروشی ۱۲ میلیون ارزان‌تر از بازار آزاد فروش رفت طلای ۴ هزار دلاری | قیمت جهانی طلا امروز (۱۶ مهرماه ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۹۸۶
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
  • ۵
خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن
رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد گفت: متوسط متراژ تولیدشده مسکن استان در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده، یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، به سراغ ساخت‌وساز خانه‌ها با متراژ بالا رفته‌ایم که برخلاف جهت خانه‌دارشدن مردم است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، با بررسی سطح عرصه‌ها و زمین‌هایی که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ در دست ساخت قرار می‌گیرند، متوجه می‌شویم که به‌مرور، متراژ زمین‌ها کوچک‌تر شده و تعداد زمین‌هایی که تحت ساخت قرار می‌گیرند، کمتر شده است. اما در مقایسه پروانه‌های صادرشده برای زمین‌هایی که زیر ساخت رفتند، متوجه می‌شویم متراژ‌ خانه‌هایی که ساخته می‌شوند، بزرگ‌تر می‌شود. پس این روند برخلاف روند بازار و رکود حاکم و نیاز جامعه است که قطعاً سیاستی اشتباه بوده و وضعیت اسفناکی را برای صنعت ساختمان ایجاد کرده است.

همچنین اگر از سال ۶۸ و دقیقاً بعد از پایان جنگ، دوره‌های صنعت ساختمان را به دوره‌های شش‌ساله تقسیم کنیم، حدودا ۳.۷ درصد هر دوره شش‌ساله، مسکن رشد قیمت داشته است؛ اما ناگهان سیاست‌ها در ۶ سال (۹۳ تا ۹۹) به گونه‌ای می‌شود که قیمت مسکن ۸.۵ تا ۹ برابر افزایش پیدا می‌کند. این افزایش ناگهانی سبب شده است که چند سال اخیر، رکود مسکن را تجربه کنیم.

پس در هر دوره‌ای که شامل رکود بوده، ما حداقل سه‎برابر افزایش در یک دوره شش‌ساله داشتیم، اما در یک دوره‌هایی هم جهش بلندی صورت گرفته است؛ در نتیجه باید در نظر داشته باشیم که دوره ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۶ سه سال آن طی شده و در رکود بوده و سه سال بعد اگر جهشی اتفاق بیفتد، به دلیل این رکود جهش بیشتری را شاهد خواهیم بود.

علیرضا قرایی، رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان این مطالب تصریح کرد: با توجه به وضعیت و نوع سیاست‌ها در ساخت‌وساز، مدیران باید پیش‌بینی‌ها برای ساختمان‌سازی در استان و در  سیاست‌های ابلاغ داشته باشند؛ چراکه اینکه قیمت مسکن ۵ الی ۶ برابر بشود برای سال‌های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶، بسیار محتمل است؛ پس اگر امروز کاری نکنیم و سازندگان را دعوت به ساخت واحد‌های کوچک نکنیم، دچار مشکلات عدیده‌ای در این صنعت خواهیم شد.

به گفته او، متوسط متراژ تولیدشده مسکن در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، متراژ صد به بالا بدون توجه به نیاز جامعه می‌سازیم و این، سیاست‌گذاری کاملاً اشتباه را نشان می‌دهد.

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی، رشد سرمایه‌گذاری داشتیم، اما متأسفانه از این سرمایه‌گذاری، خروجی حاصل نشده و پروژه‌ها به پایان کار نرسیده، به این دلیل که متراژ‌ها بزرگ است.

قرایی یادآور شد: اگر ما راهکاری داشته باشیم که ورودی‌هایمان افزایش پیدا کند و هم‌زمان خروجی‌هایمان هم افزایش یابد و حتی خیلی از پروژه‌ها که مغفول مانده و در خواب هستند، به توسعه پروانه و فعالیت مجدد و اتمام برسانیم، قطعاً این امور می‌توانند بازار مسکن را کنترل کنند یا تا حدودی بر وضعیت آن، تأثیر بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
باباحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
1
0
صرف نظرازمشکل واحد‌های بامتراژبالا بی توجهی شهرداری و سازمان آب و.....به مشکلات داخلی واحدها می‌باشد.نداشتن آب در طبقات بالا وحتی پایین و استفاده سازندگان از وسایل غیراستاندارد مثل وسایل گرمایش و سرمایش بامصرف بالای انرژی و....اصلا مورد توجه نهادهای ذیربط نیست.
س
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
0
3
برای زمین ۲۵۰متری میگن شش طبقه ۱۷۰متری بساز مجوز برای ۷۰یا۸۰ متری نمیدن
قاسم حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
اگه طبقه دو واحد باشه تامین پارکینگ نمیشه برا همین یک واحد درست می‌کنند در نقاطی هم که وکالتی میخان مشکل پارک تو کوچه که کوچه های ۱۰ متری تو کوچه پر از ماشین
خدادادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
0
0
شهرداری ها صرفآ فقط توجهشون به درآمد وتامین مالی سازمان می‌باشند
تامین پارکینگ مشکل جدی هست که کم توجه به آن می‌شود
احداث واحد ۷۰ متری باید در زمین‌هایی با متراژ بالا و ایجاد پارکینگ در @-1 و ۲ و... کرد تا هم متراژ و هم پارکینگ تامین گردد مضافآ اینکه هیچ مساعدت در تجزیه زمین‌های کوچک جهت این هدف رو ندارن
بالطبع سازندگان متعهد به حقوق مردم بهترین گزینه در مناطق برخوردار همین واحدهای بزرگ میباشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۹
0
1
مشکل اصلی شهرداری هاست
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->