دخالت خودروسازان در صادرات خشکبار | کاهش آمار صادرات در ۳ سال اخیر رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی: تعطیلی پنجشنبه‌ها، خلاف مطالبه صریح بخش‌خصوصی است قیمت امروز موبایل‌های هوآوی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | از موبایل‌های ۱ تا ۲۹۰ میلیون تومانی هفتمین نمایشگاه تخصصی تجهیزات ورزشی در مشهد برگزار می‌شود آیا می‌توان سقف قیمت طلا تا پایان سال ۱۴۰۳ را پیش‌بینی کرد؟ از دست رفتن یک حمایت مهم در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ مهر ۱۴۰۳) پلمب ۳ واحد صنفی متخلف در محدوده ثامن مشهد برگزاری نمایشگاه تخصصی مادر، سیسمونی، کودک در مشهد نمایشگاه تخصصی شیرینی و شکلات در مشهد برگزار می‌شود قیمت مصوب نان هزینه‌های نانوایان سنتی را پوشش نمی‌دهد رشد ۵۰۰ هزار تومانی قیمت سکه در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) + جدول قیمت کدام بازار‌های سرمایه تحت تأثیر ناآرامی‌های منطقه قرار گرفته‌اند؟ قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | افزایش ۱۸ میلیونی قیمت رانا پلاس دلار مبادله‌ای به مرز ۵۰ هزار تومان نزدیک شد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) دلار کانال ۶۳ هزار تومان را از دست داد | قیمت ارز، طلا، سکه، بیت کوین (۱۶ مهر ۱۴۰۳) فراورده‌های لبنی ۱۴ درصد گران شد آغاز حراج گسترده سکه از ساعت ۱۲ امروز (دوشنبه، ۱۶ مهر ۱۴۰۳) | حداکثر ثبت سفارش چقدر است؟ خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن جزئیات تازه از تغییر قیمت آب | تغییر تعرفه‌های آب برای بدمصرف‌ها، از ابتدای مهرماه ۱۴۰۳ بیش از ۱۵ همت از درآمد‌های عمومی در خراسان رضوی وصول شد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) سوخت‌گیری بیشتر از ۵۰ لیتر در روز مشمول پرداخت هزینه بیشتر برای بنزین می‌شود؟ چرا کارفرمایان در برابر افزایش مزد کارگر مقاومت می‌کنند؟ رانت، فساد و امضا‌های طلایی؛ ثمره چندنرخی‌بودن ارز درباره کمبود و گرانی قیمت برنج در مشهد | چه کسی برنج را گران کرد؟ قیمت عمده فروشی امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۶ مهر ۱۴۰۳) | «به» به بازار آمد
سرخط خبرها

خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۹۸۶
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن
رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد گفت: متوسط متراژ تولیدشده مسکن استان در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده، یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، به سراغ ساخت‌وساز خانه‌ها با متراژ بالا رفته‌ایم که برخلاف جهت خانه‌دارشدن مردم است.

به گزارش شهرآرانیوز، با بررسی سطح عرصه‌ها و زمین‌هایی که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ در دست ساخت قرار می‌گیرند، متوجه می‌شویم که به‌مرور، متراژ زمین‌ها کوچک‌تر شده و تعداد زمین‌هایی که تحت ساخت قرار می‌گیرند، کمتر شده است. اما در مقایسه پروانه‌های صادرشده برای زمین‌هایی که زیر ساخت رفتند، متوجه می‌شویم متراژ‌ خانه‌هایی که ساخته می‌شوند، بزرگ‌تر می‌شود. پس این روند برخلاف روند بازار و رکود حاکم و نیاز جامعه است که قطعاً سیاستی اشتباه بوده و وضعیت اسفناکی را برای صنعت ساختمان ایجاد کرده است.

همچنین اگر از سال ۶۸ و دقیقاً بعد از پایان جنگ، دوره‌های صنعت ساختمان را به دوره‌های شش‌ساله تقسیم کنیم، حدودا ۳.۷ درصد هر دوره شش‌ساله، مسکن رشد قیمت داشته است؛ اما ناگهان سیاست‌ها در ۶ سال (۹۳ تا ۹۹) به گونه‌ای می‌شود که قیمت مسکن ۸.۵ تا ۹ برابر افزایش پیدا می‌کند. این افزایش ناگهانی سبب شده است که چند سال اخیر، رکود مسکن را تجربه کنیم.

پس در هر دوره‌ای که شامل رکود بوده، ما حداقل سه‎برابر افزایش در یک دوره شش‌ساله داشتیم، اما در یک دوره‌هایی هم جهش بلندی صورت گرفته است؛ در نتیجه باید در نظر داشته باشیم که دوره ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۶ سه سال آن طی شده و در رکود بوده و سه سال بعد اگر جهشی اتفاق بیفتد، به دلیل این رکود جهش بیشتری را شاهد خواهیم بود.

علیرضا قرایی، رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان این مطالب تصریح کرد: با توجه به وضعیت و نوع سیاست‌ها در ساخت‌وساز، مدیران باید پیش‌بینی‌ها برای ساختمان‌سازی در استان و در  سیاست‌های ابلاغ داشته باشند؛ چراکه اینکه قیمت مسکن ۵ الی ۶ برابر بشود برای سال‌های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶، بسیار محتمل است؛ پس اگر امروز کاری نکنیم و سازندگان را دعوت به ساخت واحد‌های کوچک نکنیم، دچار مشکلات عدیده‌ای در این صنعت خواهیم شد.

به گفته او، متوسط متراژ تولیدشده مسکن در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، متراژ صد به بالا بدون توجه به نیاز جامعه می‌سازیم و این، سیاست‌گذاری کاملاً اشتباه را نشان می‌دهد.

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی، رشد سرمایه‌گذاری داشتیم، اما متأسفانه از این سرمایه‌گذاری، خروجی حاصل نشده و پروژه‌ها به پایان کار نرسیده، به این دلیل که متراژ‌ها بزرگ است.

قرایی یادآور شد: اگر ما راهکاری داشته باشیم که ورودی‌هایمان افزایش پیدا کند و هم‌زمان خروجی‌هایمان هم افزایش یابد و حتی خیلی از پروژه‌ها که مغفول مانده و در خواب هستند، به توسعه پروانه و فعالیت مجدد و اتمام برسانیم، قطعاً این امور می‌توانند بازار مسکن را کنترل کنند یا تا حدودی بر وضعیت آن، تأثیر بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->