پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان فروش ۹ محصول مدیران خودرو به صورت نقد و اقساط (۲ دی ۱۴۰۳) + شرایط
سرخط خبرها

خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن

  • کد خبر: ۲۹۲۹۸۶
  • ۱۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
  • ۵
خلاصه ساخت‌وساز در مشهد؛ عرصه محدود، اما ساخت‌وسازها در متراژ بالا | دست کوتاه خانه‌اولی‌ها از خانه‌دارشدن
رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد گفت: متوسط متراژ تولیدشده مسکن استان در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده، یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، به سراغ ساخت‌وساز خانه‌ها با متراژ بالا رفته‌ایم که برخلاف جهت خانه‌دارشدن مردم است.

به گزارش شهرآرانیوز، با بررسی سطح عرصه‌ها و زمین‌هایی که از سال ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱ در دست ساخت قرار می‌گیرند، متوجه می‌شویم که به‌مرور، متراژ زمین‌ها کوچک‌تر شده و تعداد زمین‌هایی که تحت ساخت قرار می‌گیرند، کمتر شده است. اما در مقایسه پروانه‌های صادرشده برای زمین‌هایی که زیر ساخت رفتند، متوجه می‌شویم متراژ‌ خانه‌هایی که ساخته می‌شوند، بزرگ‌تر می‌شود. پس این روند برخلاف روند بازار و رکود حاکم و نیاز جامعه است که قطعاً سیاستی اشتباه بوده و وضعیت اسفناکی را برای صنعت ساختمان ایجاد کرده است.

همچنین اگر از سال ۶۸ و دقیقاً بعد از پایان جنگ، دوره‌های صنعت ساختمان را به دوره‌های شش‌ساله تقسیم کنیم، حدودا ۳.۷ درصد هر دوره شش‌ساله، مسکن رشد قیمت داشته است؛ اما ناگهان سیاست‌ها در ۶ سال (۹۳ تا ۹۹) به گونه‌ای می‌شود که قیمت مسکن ۸.۵ تا ۹ برابر افزایش پیدا می‌کند. این افزایش ناگهانی سبب شده است که چند سال اخیر، رکود مسکن را تجربه کنیم.

پس در هر دوره‌ای که شامل رکود بوده، ما حداقل سه‎برابر افزایش در یک دوره شش‌ساله داشتیم، اما در یک دوره‌هایی هم جهش بلندی صورت گرفته است؛ در نتیجه باید در نظر داشته باشیم که دوره ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۶ سه سال آن طی شده و در رکود بوده و سه سال بعد اگر جهشی اتفاق بیفتد، به دلیل این رکود جهش بیشتری را شاهد خواهیم بود.

علیرضا قرایی، رئیس کارگروه جمعیت سازندگان مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز، با بیان این مطالب تصریح کرد: با توجه به وضعیت و نوع سیاست‌ها در ساخت‌وساز، مدیران باید پیش‌بینی‌ها برای ساختمان‌سازی در استان و در  سیاست‌های ابلاغ داشته باشند؛ چراکه اینکه قیمت مسکن ۵ الی ۶ برابر بشود برای سال‌های ۱۴۰۵ و ۱۴۰۶، بسیار محتمل است؛ پس اگر امروز کاری نکنیم و سازندگان را دعوت به ساخت واحد‌های کوچک نکنیم، دچار مشکلات عدیده‌ای در این صنعت خواهیم شد.

به گفته او، متوسط متراژ تولیدشده مسکن در سال ۱۴۰۲، ۱۷۰ متر بوده یعنی به‌جای اینکه ما به سمت ساخت واحد‌های ۵۰ تا ۷۰ متری برویم، متراژ صد به بالا بدون توجه به نیاز جامعه می‌سازیم و این، سیاست‌گذاری کاملاً اشتباه را نشان می‌دهد.

رئیس کمیته سازندگان و سرمایه‌گذاران مسکن اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: ما در سال ۱۴۰۱ در خراسان رضوی، رشد سرمایه‌گذاری داشتیم، اما متأسفانه از این سرمایه‌گذاری، خروجی حاصل نشده و پروژه‌ها به پایان کار نرسیده، به این دلیل که متراژ‌ها بزرگ است.

قرایی یادآور شد: اگر ما راهکاری داشته باشیم که ورودی‌هایمان افزایش پیدا کند و هم‌زمان خروجی‌هایمان هم افزایش یابد و حتی خیلی از پروژه‌ها که مغفول مانده و در خواب هستند، به توسعه پروانه و فعالیت مجدد و اتمام برسانیم، قطعاً این امور می‌توانند بازار مسکن را کنترل کنند یا تا حدودی بر وضعیت آن، تأثیر بگذارند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
باباحسین
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۱۳ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
1
0
صرف نظرازمشکل واحد‌های بامتراژبالا بی توجهی شهرداری و سازمان آب و.....به مشکلات داخلی واحدها می‌باشد.نداشتن آب در طبقات بالا وحتی پایین و استفاده سازندگان از وسایل غیراستاندارد مثل وسایل گرمایش و سرمایش بامصرف بالای انرژی و....اصلا مورد توجه نهادهای ذیربط نیست.
س
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
0
3
برای زمین ۲۵۰متری میگن شش طبقه ۱۷۰متری بساز مجوز برای ۷۰یا۸۰ متری نمیدن
قاسم حسینی
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۶
اگه طبقه دو واحد باشه تامین پارکینگ نمیشه برا همین یک واحد درست می‌کنند در نقاطی هم که وکالتی میخان مشکل پارک تو کوچه که کوچه های ۱۰ متری تو کوچه پر از ماشین
خدادادی
Iran (Islamic Republic of)
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۷
0
0
شهرداری ها صرفآ فقط توجهشون به درآمد وتامین مالی سازمان می‌باشند
تامین پارکینگ مشکل جدی هست که کم توجه به آن می‌شود
احداث واحد ۷۰ متری باید در زمین‌هایی با متراژ بالا و ایجاد پارکینگ در @-1 و ۲ و... کرد تا هم متراژ و هم پارکینگ تامین گردد مضافآ اینکه هیچ مساعدت در تجزیه زمین‌های کوچک جهت این هدف رو ندارن
بالطبع سازندگان متعهد به حقوق مردم بهترین گزینه در مناطق برخوردار همین واحدهای بزرگ میباشد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۹
0
1
مشکل اصلی شهرداری هاست
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->